Bamboe

Bamboe is een soort waar je extreme liefhebbers én extreme tegenstanders van hebt. Ik geef je graag wat uitleg. De meeste soorten zijn woekeraars. Er zijn echter wel enkele soorten die niet woekeren.


Soort

De soort die hiervoor in aanmerking komt is Fargesia nitida sp. Jiuzhaigou, dit is een nieuwe zaailing van de nitida-achtigen uit 1990 met dezelfde kenmerken. Een soort die stevig staat, niet woekert, niet uiteenvalt na een regenbui, die je kan scheren als een haag (als je dat wil).


Folie
Deze soort bamboe woekert niet maar wordt wel ieder jaar groter in diameter, daarom raden we toch aan om een HDPE-folie te voorzien op de volledige omvang van de plantvakken. De folie is 65cm H en staat op rollen van 50m lengte.


Potgrond
Deze kwekerij heeft ook potgrond die door hen werd samengesteld om de groei van de bamboe's zo optimaal mogelijk te laten verlopen, hier rekenen we 1 zak per m² en deze komt op 7 euro/zak.

Plantdichtheid

Voor 1m haag zouden 2,5 planten voldoende zijn en deze aangeplant in rij-vorm.


Snoei

Dit is het effect dat je mag verwachten van de bamboes als je er niets aan doet, qua hoogte en qua dichtheid.

Je kan het even goed wél snoeien als een haag waardoor het minder hoog zal zijn (als jullie dit te hoog vinden).

Ik vond dit wel een goed idee voor de grond tegen te houden én ineens voor de bamboes recht te houden: stevige ursus of bekaert draad, met stevige (houten) palen

maar dan wel zonder de beton onderaan natuurlijk. De bamboe groeit door de draad waardoor de draad niet meer zichtbaar is. Dat houdt de bamboe wel recht bij felle wind/regen. Ook al is de soort die jullie gekozen hebben echt wel stevig, toch heeft bamboe nog de neiging om soms uit te buigen en op deze manier verhinder je dat. 

Langs de andere kant kan je het ook makkelijk snoeien met de haagschaar en wordt de bamboe ook tegengehouden door de andere planten die ervoor zullen staan.


Kwekerij:

Bamboebergh in Deurle = de allerbeste kwekerij in België!!!! (en ook de goedkoopste, andere kwekerijen en tuincentra vragen soms WOEKERprijzen voor bamboes!)To plant a garden is to believe in tomorrow.

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x