Curieuze Neuzen in de tuin

Tijdens de zomer geniet jij graag van je tuin. Maar geniet jouw tuin nog van de zomer?


Word 1 van de 5.000 Curieuze­Neuzen en meet de hitte en droogte in jouw tuin!

Je hebt het vast al gemerkt. Onze zomers worden steeds warmer en droger en dat heeft ook invloed op jouw tuin. Het gazon krijgt het moeilijk, de bomen snakken naar water. Hoe hou je de tuin koel en aangenaam tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we het gras en de planten beter tegen de droogte?


Dat onderzoeken we met CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. Met een netwerk van 5.000 meetpunten brengen we een half jaar lang de hitte en droogte in kaart in heel Vlaanderen. En daar hebben we ook jouw tuin bij nodig!


Elk meetpunt krijgt een slimme sensor die de temperatuur en het vochtgehalte van de bodem meet. Via het Internet Of Things zendt deze sensor dagelijks data door naar de Universiteit Antwerpen. Via een persoonlijk dashboard krijg je dagelijks een update van de meting. Zo volg je live welke invloed droogte en hitte hebben op jouw tuin.


Groot, klein, stedelijk of landelijk gelegen: elke tuin kan meedoen. Wetenschappers gaan aan de slag met de data om de effecten van hitte en droogte beter te begrijpen en te voorspellen. Plaats ook een sensor in het gras en word burgerwetenschapper in dit internationaal uniek onderzoek.


Inschrijven kan tot en met 14 februari!
To plant a garden is to believe in tomorrow.

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x