Ons manifest

Wil jij – net als ik – de volgende ervaringen beleven, voelen en zien  in jouw tuin:

 • Ik wil meer genieten van mijn tuin. Een tuin moet een rustpunt bieden in het drukke leven van de meeste mensen. Een veilige plek waar ik me kan herbronnen, terug dicht bij zichzelf kan komen, en terug volledig in hun kracht kunnen gaan staan. Een tuin is een groene buitenruimte gericht op innerlijke rust.
 • Ik wil opnieuw leren (of me herinneren) hoe ik  die innerlijke rust met behulp van mijn tuin kan terugvinden: hoe ik in mijn tuin mijn zintuigen kan wakker maken en versterken: hoe ik bewust kan leren stilstaan bij de schoonheid van kleuren, geuren, geluiden, smaken.
 • Ik wil graag kennis én voeling krijgen over de seizoenen in mijn tuin en de daarbij horende ‘circle of life’: seizoensgebonden karweitjes in de tuin, inzichten in de natuurlijke processen en kringloop in de tuin.
 • Ik wil ook heel veel schoonheid in mijn tuin, want dat is mijn ultieme streven doorheen alles: schoonheid in symbiose met natuurlijkheid.
 • Ik wil ook nog meer inzicht krijgen in de natuurlijkheid van de keuze voor een ecologische manier van werken en denken: respect voor alle leven. En meer inzicht krijgen (én voelen) over mijn eigen plaats in het grote geheel.
 • Ik wil mezelf inspireren en praktische ideeën vinden voor mijn tuin, mijn fantasie prikkelen, mezelf laten kennis maken met (en eventueel inwijden in) oeroude tradities in tuinen en de natuur.
 • Ik wil mezelf prikkelen om de magie van de natuur in mijn tuin te bewonderen.
 • Ik wil mezelf ook meenemen naar inspirerende plekken en tuinen om zoveel mogelijk moois te zien om die schoonheid ook te delen met iedereen die het wil horen.
 • Ik wil uitzoeken en uitvinden wat het genezend (therapeutisch) effect is van een tuin (maar ook natuur en groen) voor mijzelf en mijn dierbaren. Met als onderdeel de betekenis en symboliek van elke soort plant, van de kleur van bloemen.
 • Ik wil ook inzicht verwerven in welke natuurlijke vormen bevorderlijk zijn voor een goed aanvoelen in de tuin, de intuïtieve versie van de leer van de Feng Shui. De kracht van zachtheid.
 • Ik wil vooral terug leren voelen en dit aan de hand van mijn tuin: mezelf uit mijn hoofd laten afdalen naar mijn hart en buik en op die manier hen dichter bij mijzelf te brengen. Omdat ik denk dat ik daar gelukkiger van word. En daarmee dan ook iedereen rondom mij! 

Wil jij dit ook voor jezelf en in je tuin, dan hebben we een klik!


Dit geeft je duidelijkheid over waarom ik doe wat ik doe en hoe ik het doe! Maar mocht je nog vragen hebben, let me know! Ik vind het een zalige bezigheid om hiermee bezig te zijn!


Over Sofie

Ik ben Sofie Hoste, geboren in 1974 (reken zelf maar uit!) en ik ben blij om jullie mee te delen dat ik na een lange tocht met talrijke interessante en inspirerende omzwervingen terug ben thuisgekomen bij mijn passie voor tuinen!

Onze visie op tuinen

Jouw tuin is het stukje aarde dat jij kan omvormen tot je eigen plek: thuiskomen in je eigen tuin. Wat is er heerlijker dan tijdens of na een drukke dag tot rust te komen in je eigen prachtige tuin? Een mooie tuin nodigt uit om te genieten.

Waarom ontwerp ik tuinen?

Dit is het verhaal van Sofie. Waarom ben ik tuinontwerper? Waarom doe ik zo graag wat ik doe? Wat drijft mij om mensen zélf hun tuinen te laten ontwerpen (met mijn begeleiding)?

Velt

Ik werkte van 2000 tot 2007 als stafmedewerker bij Velt vzw rond thema's siertuin, moestuin en biologische landbouw. Als zelfstandige tuinontwerper ben ik nog steeds trouw aan het ecologisch gedachtengoed van Velt vzw.

Onze partners

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x