Over Sofie

Ik ben gepassioneerd door het creëren van schoonheid. En het liefst ben ik daarbij bezig met levende materie, omdat dat aardend werkt, en zo kom ik uit in de tuin. Die twee zaken gecombineerd, schoonheid creëren in tuinen is een enorme drijfveer voor mij. Het is iets sterkers dan mezelf. Alsof ik gedreven word om dit te doen. Het is dan ook overduidelijk mijn opdracht in dit leven is om met deze passie aan de slag te gaan. Het bezig zijn met tuinen geeft me veel en oprecht plezier, voor mij is elke tuin (hoe klein of hoe groot ook) een oneindige bron van inspiratie en ik kan me er helemaal in uitleven.

Het fascineert me om van een tuin een sprankelend harmonisch geheel te maken zodat die veel positieve energie uitstraalt. Juiste verhoudingen en vormen zoeken om het geheel te doen kloppen. Spreek me over de Gulden Snede, de Geheime Geometrie en de Fibonacci reeks en ik hang aan je lippen: goddelijke verhoudingen die kunst en natuur verbinden in alle tijden en culturen: pure magie! Ik hou ervan om het ontwerpen van een tuin als een vorm van kunst te zien. Het tekenen van een tuinplan is immers een wonderlijk proces dat plaatsvindt, steeds in andere vormen, kleuren en geuren: een oneindige variatie.  Ik geraak er nooit op uitgekeken. Ik leer altijd bij.

Ik geniet met volle teugen en met heel mijn hart van tuinen te tekenen. Ik heb meer ideeën dan ik ooit ga kunnen gebruiken. En ik wil mijn talent van creativiteit graag steeds opnieuw uitdagen. Elke tuin waar ik meer schoonheid kan creëren is voor mij een geslaagde missie in mijn groots plan om op zoveel mogelijk plaatsen zoveel mogelijk schoonheid te creëren.


Onze visie op tuinen

Jouw tuin is het stukje aarde dat jij kan omvormen tot je eigen plek: thuiskomen in je eigen tuin. Wat is er heerlijker dan tijdens of na een drukke dag tot rust te komen in je eigen prachtige tuin? Een mooie tuin nodigt uit om te genieten.

Ons manifest

Ik ontwerp en creëer ecologische tuinen omdat ik geloof dat schoonheid creëren in tuinen van de wereld een mooiere plek maakt. Wil je meer weten wat mijn grote drijfveren zijn? Je leest in mijn manifest of we een KLIK hebben in het soort tuinen die jij en ik mooi vinden.

Waarom ontwerp ik tuinen?

Dit is het verhaal van Sofie. Waarom ben ik tuinontwerper? Waarom doe ik zo graag wat ik doe? Wat drijft mij om mensen zélf hun tuinen te laten ontwerpen (met mijn begeleiding)?

Velt

Ik werkte van 2000 tot 2007 als stafmedewerker bij Velt vzw rond thema's siertuin, moestuin en biologische landbouw. Als zelfstandige tuinontwerper ben ik nog steeds trouw aan het ecologisch gedachtengoed van Velt vzw.

Onze partners

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x