Bloembollen in het gras

Bloembollen in het gras

Sommige bloembollen voelen zich ook thuis in het gras of gazon.  Ik denk dan bijvoorbeeld aan krokusjes, narcissen en sieruien. Zo wordt het gazon wat minder saai en creëer je leuke looplijnen in je gras. 

In het gras kan je op een strook waar je niet loopt of waar je langs loopt een brede strook narcissen planten en daarnaast op die plek ook eventueel sieruien die tijdens de zomer bloeien.  Wat je moet weten is dat je voldoende lang moet wachten voor je op deze plek het gras kort maait, zodat de bladeren van de bollen zijn verwelkt en hun sappen (krachten) terug naar de bol zijn gelopen voor het volgende jaar. 

Voor de soorten narcissen voor zo’n strook zou ik voorstellen om ofwel witte ofwel geel/oranje soorten te kiezen, naar waar je eigen voorkeur uitgaat. Je kan ook een paar soorten mengen (van gelijkaardige kleur) waardoor je een langere bloeiperiode hebt. Als de ene zijn uitgebloeid, dan komen de andere in bloei. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar wittere soorten, maar dat is echt persoonlijk. Op de foto hieronder zie je een mengeling van Narcissus Thalia (echt een pareltje!) en Narcissus ‘Papillon Blanc’ en Narcissus ‘Tresamble’. Ik zou gaan voor minstens 20 stuks per m2. Dan is het echt een bloemenzee vanaf het eerste jaar. En met wat geluk vermeerderen ze zich nadien vanzelf en wordt het nog mooier.

bloembol narcis


Tip: Plant ze niet op een rijtje maar laat de bollen willekeurig ‘vallen’ op de plek waar je ze wil planten. Op die manier krijg je het mooiste effect.

En wat ook nog kan in het korte(re) gras of gazon kan, is deze, mijn lieveling: de boerenkrokus! Zelfs als het gras bedekt is met een laagje sneeuw komen ze tevoorschijn en voel ik telkens het wonder van de natuur, zo dicht bij mij thuis! 


De bestelperiode is afgelopen (april tot 30 september) en de levering gebeurt eind oktober.

Iedereen die bloembollen bestelde mag binnenkort zeker nog een mail verwachten van mij! Dankjewel alvast voor jullie bestellingen! To plant a garden is to believe in tomorrow.

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x