19 februari 2019

Tuinen in Beweging op ROB TV

Hier vind je de link naar het interview.

Mijn wens en mijn droom is om van elke tuin die ik ontwerp een levende tuin te maken, een tuin waarin geleefd en die beleefd wordt. Geen statische kijktuin maar wel een tuin met een ziel. Een tuin die deugd doet als je erdoorheen loopt, waar je tot rust komt en die je helemaal vervult. Dat is ook wat vele mensen in hun drukke leven nu nodig hebben, een tuin om van te genieten, en niet om slaafs elke vrije moment in te ‘moeten’ werken.

Ik wil werkelijk een nieuwe beweging in gang zetten in het ‘tuinlandschap’ waarbij een tuin dient om van te genieten en om tot rust te komen. Weg van de tuin als statussymbool. Maar met een focus op een mooie tuin die vooral deugd doet voor de bewoner zelf. De tuin kan je bekijken als een levend wezen dat meegroeit met de noden en wensen van de bewoners die zelf ook groeien en evolueren. Vandaar ook de naam van mijn bedrijf, een tuin is altijd in beweging en in groei en evolutie. Een tuin die kan meegroeien, waar de planten de ruimte en de tijd krijgen om uit te groeien tot hun volwassen grootte, dat zijn echte pareltjes en verhogen de waarde van het huis maar geven vooral heel veel plezier aan de bewoners.

Ik zorg er ook voor dat er op elk moment iets te beleven valt in de tuin: vroege bloembollen die in de winter de lente al aankondigen, een gespreide bloemperiode van lente tot herfst, mooie wintersilhouetten, … Ik hou van beweging in de tuin dus wil ik ook graag de seizoenen kunnen zien in de tuin.

Ik werk ook ecologisch, dat betekent dat ik rekening houdt met de omgeving, de bodem, de situatie en in overleg met de bewoners kies voor zoveel mogelijk duurzame ecologische materialen bij de aanleg. Vanzelfsprekend spuiten we niet tegen beestjes en onkruid, want wie wil er nu in een tuin gaan ontspannen waar gif is gebruikt? De tuin is een plek op aarde die we kunnen omvormen tot onze plek waar we tot rust kunnen komen en dan is het logisch dat we zo ecologisch mogelijk tewerk gaan.

Het volledige interview vind je hier.


To plant a garden is to believe in tomorrow.

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x