Tuinen in Beweging op ROB TV

19 februari 2019

Hier vind je de link naar het interview.

Mijn wens en mijn droom is om van elke tuin die ik ontwerp een levende tuin te maken, een tuin waarin geleefd en die beleefd wordt. Geen statische kijktuin maar wel een tuin met een ziel. Een tuin die deugd doet als je erdoorheen loopt, waar je tot rust komt en die je helemaal vervult. Dat is ook wat vele mensen in hun drukke leven nu nodig hebben, een tuin om van te genieten, en niet om slaafs elke vrije moment in te ‘moeten’ werken.

Ik wil werkelijk een nieuwe beweging in gang zetten in het ‘tuinlandschap’ waarbij een tuin dient om van te genieten en om tot rust te komen. Weg van de tuin als statussymbool. Maar met een focus op een mooie tuin die vooral deugd doet voor de bewoner zelf. De tuin kan je bekijken als een levend wezen dat meegroeit met de noden en wensen van de bewoners die zelf ook groeien en evolueren. Vandaar ook de naam van mijn bedrijf, een tuin is altijd in beweging en in groei en evolutie. Een tuin die kan meegroeien, waar de planten de ruimte en de tijd krijgen om uit te groeien tot hun volwassen grootte, dat zijn echte pareltjes en verhogen de waarde van het huis maar geven vooral heel veel plezier aan de bewoners.

Ik zorg er ook voor dat er op elk moment iets te beleven valt in de tuin: vroege bloembollen die in de winter de lente al aankondigen, een gespreide bloemperiode van lente tot herfst, mooie wintersilhouetten, … Ik hou van beweging in de tuin dus wil ik ook graag de seizoenen kunnen zien in de tuin.

Ik werk ook ecologisch, dat betekent dat ik rekening houdt met de omgeving, de bodem, de situatie en in overleg met de bewoners kies voor zoveel mogelijk duurzame ecologische materialen bij de aanleg. Vanzelfsprekend spuiten we niet tegen beestjes en onkruid, want wie wil er nu in een tuin gaan ontspannen waar gif is gebruikt? De tuin is een plek op aarde die we kunnen omvormen tot onze plek waar we tot rust kunnen komen en dan is het logisch dat we zo ecologisch mogelijk tewerk gaan.

Het volledige interview vind je hier.


Boek Zet je tuin in beweging

Wees snel als je nog een boek wil bemachtigen! Ze zijn bijna uitverkocht!

Zelf je tuin ontwerpen? Je kan je NU inschrijven in het OAT!

Het Online Atelier Tuinontwerp is voor iedereen die graag zelf zijn of haar tuin wil ontwerpen en daar ook tijd in kan en wil steken. Tuinen in Beweging creëerde een stappenplan om op een haalbare manier, namelijk in 8 stappen, zelf te komen tot een tuinplan. Je kan je nu inschrijven tot zondagavond 18 juni met 30% korting! Gebruik kortingscode STARTZOMER2023.

Gratis inspiratiesessie ‘Levenslessen uit de tuin’

Je zet de stap naar Tuinen in Beweging omdat je iets aan je tuin wil veranderen, maar dat brengt tegelijk ook dingen in jou zelf in beweging. Dit zijn de onverwachte en subtiele lessen die je tuin je leert. Het zijn onverwachte geschenken voor jezelf en al wie de tuin liefheeft.

De Proeftuin

De proeftuin is een experimenteerplek voor iedereen die zin heeft in een eetbare tuin te starten, te leren, informatie te delen en samen te verbinden rond het thema moestuin aka eettuin.

De superpower van bomen

Interessante documentaire over de wondere wereld van bomen.

Boek Zet je tuin in beweging

VAKANTIE IN ZICHT? Met beide benen al in vakantiemodus en in je zwemvijver of hangmat? Werk je rustig verder op het ritme van de zomer? We wensen jullie allemaal VAN HARTE EEN DEUGDDOENDE ZOMERTIJD in jouw tuin! Mag er nog EEN BOEK bij?!

Wat heb jij nodig voor je tuin?

Ik leg je uit op welke verschillende manieren ik je kan helpen om jouw tuin om te vormen naar jouw droomplek.

Doe mee aan de GRATIS (online) workshop in september!

Ben je klaar om je tuin om te vormen naar je droomtuin? Na deze workshop sta je al stappen dichter bij je droomtuin. Deze online workshop is volledig GRATIS!

Meer kleur in je tuin (online mini cursus)

Na deze cursus weet je precies wat je gaat doen in je tuin om op elke plek een harmonisch kleurenpalet te creëren met de juiste planten.

Als dit niet het goeie moment is om je tuin een nieuwe start te geven, wanneer dan wel?

Maak je tuin in 30 dagen tijd klaar voor de lente! Na die maand weet je precies wat je wil in je tuin. Die helderheid helpt je om de juiste stappen te zetten naar je droomtuin.

Dankjewel!!!

De bloembollenactie was een succes en omdat ik die altijd verbind aan een 'hoger doel', steun je met je aankoop van bio bloembollen ook meteen een concreet project, namelijk bloembollen voor de tuin van wzc De Wingerd in Leuven.

Bloembollen in het gras

Bloembollen

Is een ecologische tuin een wilde tuin?

ecologisch versus wilde tuin

Over zaaien en oogsten

Over zaaien en oogsten

Bereken je tuinscore met "Mijn Tuinlab"

Bereken je tuinscore met "Mijn tuinlab". Natuurpunt, het Kenniscentrum tuin+ van de Erasmushogeschool Brussel en KU Leuven lanceeen samen het online platform Mijn Tuinlab.Het project wordt ondersteund door een begeleidingscommissie met Departement Omgeving, Informatie Vlaanderen, UAntwerpen, UGent, HOGent, en Scivil.

Lancering Online Atelier Tuinontwerp

De gloednieuwe online e-course is klaar! Je kan nu zelf aan de slag om je tuin te ontwerpen, stap-voor-stap naar je droomtuin. Onder deskundige begeleiding van Tuinen in Beweging heb je alles in handen om aan de slag te gaan.

Zin om je tuin zélf te ontwerpen (maar mét begeleiding)?

Het Online Atelier Tuinontwerp is voor iedereen die graag zelf zijn of haar tuin wil ontwerpen en daar ook tijd in kan en wil steken. Tuinen in Beweging creëerde een stappenplan om op een haalbare manier, namelijk in 8 stappen, zelf te komen tot een tuinplan.

Walking in the Garden on the Isle of Joy

Paradise can be closer than you think! And Sofie (Tuinen in Beweging) can help you to create it.

Je tuin: een antidotum voor onzekere tijden

Op dit moment ben ik nog steeds actief aan het werk.Ikzelf leg momenteel ook de laatste hand aan het in elkaar steken van de online cursus tuinontwerp die hier binnenkort beschikbaar zal zijn voor jou. Voordelen van online je tuin ontwerpen: * je kan het van thuis uit doen

Gelukkig Nieuw Jaar!

Ik wens jou een mooi gezond en gelukkig nieuw jaar!

Nieuwe data voor workshops

Wil je graag zélf je tuin ontwerpen? Heb je zin om een plan te hebben voor je tuin? Een rode – groene – draad waarmee je handvaten hebt om echt aan de slag te gaan in je tuin. Sta je te popelen om echt zelf aan de slag te gaan met vormen en lijnen voor je tuin?

24 juli 2019

Tuinen in Beweging draagt haar boompje bij

22 mei 2019

Hoger doel van Tuinen in Beweging

7 mei 2019

Gratis tuinadvies NU zondag

In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant geef ik samen met enkele andere tuinontwerpers een uurtje gratis advies over je tuin.

7 mei 2019

Zin om je tuin zelf vorm te geven?

19 april 2019

Komt goed!

15 april 2019

Trek je tuin naar binnen!

10 januari 2019

Workshop tuinontwerp: 20 en 27 maart

Tijdens 2 halve dagen maken we stap-voor-stap een écht plan voor je tuin. Ik geef je op een eenvoudige manier enkele principes mee waarmee je aan de slag kan.

10 januari 2019

Workshop tuinontwerp: 27 feb en 13 maart

17 oktober 2018

Ode aan Piet en Anja Oudolf

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x