Workshop tuinontwerp

Wil jij graag een PLAN voor je tuin?


Tijdens 2 halve dagen maken we een helder plan voor je tuin. Ik geef je op een eenvoudige manier enkele principes mee waarmee je aan de slag kan. We bouwen het stap voor stap op. Je werkt tijdens deze workshop je eigen tuinplan uit.

De eerste halve dag focussen we op het zoeken en vinden van de juiste vormen en lijnen. Tijdens de tweede halve dag vullen we het tuinplan in met planten en duurzame materialen.

Wil je graag zélf je tuin ontwerpen?  Dan is deze workshop tuinontwerp waarschijnlijk iets voor jou!


Je krijgt in deze workshop tuinontwerp:

 • Een totaal nieuwe kijk op je eigen tuin
 • Uitgebreide en persoonlijke feedback op je plan
 • Persoonlijke begeleiding bij het maken van het ontwerp en plantenplan
 • Het boek 'Zet je tuin in Beweging'
 • Het tuindagboek van 80 pagina's
 • Een stappenplan voor het maken van je eigen tuinplan
 • Bonus: Je krijgt korting op de toegang tot het Online Atelier Tuinontwerp gedurende 12 maanden: deze online cursus geeft je inzichten in de kunst van het tuinontwerpen en je kan er al je vragen stellen, ook na deze workshop.


Wat mag je verwachten van deze workshop?

 • Je maakt je eigen tuinplan met de nodige begeleiding.
 • 2 halve dagen professionele begeleiding en praktisch advies om in je eigen tuin toe te passen.
 • Inspirerende ontdekkingstocht in de tuin waarbij je gaandeweg de  ontwerpprincipes leert en toegepast ziet
 • Een enthousiaste gastvrouw die meedenkt over wat mogelijk is in jouw tuin
 • Een gezellige ontspannen sfeer die de creativiteit doet opborrelen
 • Een zoete pauze met water, koffie of thee
 • Gebruik van (kalk)papier en tekenmateriaal
 • Je kan gebruik maken van veel inspirerende tuinboeken, voorbeeld tuinontwerpen, plantenlijsten en plantencombinaties.Prijs van de workshop

 • €300 (incl. btw) per deelnemer voor nieuwe klanten
 • €100 (incl btw) voor bestaande klanten, d.w.z. je bestelde al een tuinadvies, Online Atelier Tuinontwerp of tuinplan op maat bij Tuinen in Beweging? Gebruik code 'tuinfamilie'.
 • €50 korting als je een vriend(in) meebrengt, gebruik hiervoor code 'vriendin'.

Na het volgen van deze workshop kan je met een korting inschrijven voor het Online Atelier Tuinontwerp als je daar zin in hebt. Hiermee je nog 12 maanden begeleiding krijgt bij je tuinplan en de aanleg van je tuin. Die online cursus tuinontwerp geeft je nog 12 maanden extra begeleiding en wordt als héél positief ervaren bij alle klanten.


Inschrijven voor de workhop

De volgende data wanneer er een workshop doorgaat, zie je meteen als je op deze link klikt:


Locatie:

De workshop gaat door op verschillende locaties, rond Leuven. Deze zie je als je op bovenstaande link klikt op de data van de workshop.


workshop tuinontwerp ontwerp je eigen tuin maak je tuinplan Leuven tuinontwerp tuinplan ontwerp je tuin ontwerp je eigen tuin

Klein is fijn:

We werken in een kleine groep (max. 6 personen) omdat zo persoonlijke feedback mogelijk is en we elkaar kunnen inspireren. We maken het ons gezellig bij een tasje thee of koffie, een lekker chocolaatje. In een ontspannen sfeer komt je eigen creativiteit makkelijk op gang om je tuin vorm te geven. Op een aangename manier en met veel goesting en sprankels kan jij zo je eigen tuin vorm geven!  


Voorbereiding

Ik stuur je na je inschrijving meer informatie én uitleg bij de voorbereiding die je thuis al kan doen: het basisplan van je tuin opmaken. En dromen van alles wat je graag wenst voor je tuin. Stap-voor-stap geef je zo vorm aan je tuin. Het is makkelijk haalbaar én leuk!


Dit vertellen enkele deelnemers van een vorige workshop:

workshop tuinontwerp leuven DIY tuincursus holsbeek tuindesign zelf tuin ontwerpen tuinplan

Katrien: 

"Na de hete en droge zomer van 2020 werd het mij duidelijk dat onze tuin helemaal niet klimaatbestendig is. De workshops van Sofie hebben mij geholpen om op korte tijd een creatief tuinplan vorm te geven waar ik oprecht blij van word. Nooit gedacht dat er zoveel leuke hoekjes en vormen in mijn tuin zouden passen. Het werken in kleine groep was gezellig, iedereen was betrokken op alle ontwerpen. Dankzij de vele lijstjes die we van Sofie kregen kan ik nu zelf stap voor stap op zoek naar de juiste planten en bomen voor elke plek. Als ik rondrij met de fiets ben ik sindsdien altijd aan het rondkijken naar inspirerende borders, mooie bomen en kleurrijke klimplanten."

Hanne: "Ik vond het een zeer inspirerende workshop! Het gaat me vooral helpen de voor ons 'juiste' keuzes te maken. Mijn man en ik gaan nu samen ons plan afwerken. Daarna starten we stap voor stap met het realiseren van een zone. We willen dit doen zonder slaaf te worden van onze tuin. Dat vinden we zeer belangrijk, maar tegelijkertijd willen we een tuin om van te genieten. Jij hebt laten zien dat dat kan. Als er eens iets 'fout' loopt vind ik dat niet erg, want onze tuin mag constant in beweging zijn."

workshop tuinontwerp leuven DIY tuincursus holsbeek tuindesign zelf tuin ontwerpen tuinplan

workshop tuinontwerp leuven DIY tuincursus holsbeek tuindesign zelf tuin ontwerpen tuinplan

Elisabeth: "Sofie Hoste kan toveren met tuinen. Ze kijkt met een inspirerende, frisse blik naar jouw tuin en luistert aandachtig naar de wensen en zorgen van de klant. Haar tuinontwerp vernieuwt met looplijnen, borders, invulling waar je zelf niet aan zou denken. Met zachte zelfzekerheid kan ze ideeën voorstellen en ruimte creëren voor eigen invulling. Het digitale platform biedt een vlotte, actieve uitwisseling met andere klanten/tuinliefhebbers en Sofie zelf. Haar aanpak stimuleert om zelf, samen met de community en/of met Sofie je tuin te waarderen. Zoals die is en wat het kan worden."
"(s)he who plan(t)s a garden, plants true HAPPINESS."workshop tuinontwerp leuven DIY tuincursus holsbeek tuindesign zelf tuin ontwerpen tuinplan

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x