Hoe is de Secret garden ontstaan?

Vanuit een groot verlangen om zelf verder te groeien én dat te kunnen delen met andere vrouwen, is de Secret Garden eind 2016 ontstaan. Er valt zoveel te leren over onszelf en ik vind het zo inspirerend om deze weg te gaan, maar ik vind het nog fijner om dat samen met anderen te doen.

Als mens leef je niet alleen, je bent altijd een deel van het geheel. Zoals je tuin ook een deel is van onze grote tuin, de aarde. In deze online gemeenschap die we hier samen creëren in de Secret Garden voel je dat ook. De cursussen die er aangeboden worden gaan deuren voor je openen en je zal nieuwe horizonten ontdekken! Let’s start the journey!


Waarover gaan de cursussen in de Secret garden?

Ze gaan over het ontwikkelen, het beleven en het inzetten van je vrouwelijke kracht, het opnieuw bewust leren voelen wie je écht bent, het leven volgens de natuurlijke cyclussen en ritme van de maan(d) en op die manier meer innerlijke rust te vinden in ons vaak jachtige leven. 

Het gaat ook over het terug naar boven halen van lang vergeten wijsheden rond natuurlijke rituelen om jezelf meer te verbinden met je zelf, met de aarde en met het grotere geheel. Het gaat over betekenis geven, over aandacht geven aan wat je wil laten groeien in jouw leven, en over liefdevol groeien in je zelf. Leven op je eigen natuurlijke vrouwelijke ritme (volgens de cyclus van de maan). Over meer in verbinding met de natuur te gaan leven, het ontdekken van je innerlijke voelen en dat omzetten naar uiterlijke vormen in je eigen leven. Leren om meer vervulling te brengen in je leven. Heerlijk, toch?

Jij, maar ook iedereen en alles rondom jou is in beweging en dat maakt het leven zo boeiend!


Wat mag je verwachten?

Ondertussen bevat de Secret Garden 11 cursussen die je kan volgen. Lees hier meer over de inhoud van deze cursussen.

Je kan dit op je eigen ritme doen wanneer je wil en zo snel of traag als je wil. Omdat ik weet dat soms ook leuk is om sàmen aan de slag te gaan met een bepaald thema, ga ik ook regelmatig een cursus ‘begeleiden’. Het staat je helemaal vrij om mee te doen of niet. Het houdt gewoon in dat we samen door de lessen gaan van de cursus en onze ervaringen op ons eigen pad kunnen delen met elkaar. Het staat je steeds vrij om zoveel of zo weinig als je dat zelf wil te delen met de groep. Onder elke les bestaat de mogelijkheid om te delen wat je wil.

De Secret Garden is voortdurend in beweging, net als wij. 


Hoe gaat het in zijn werk?

We werken met een systeem waarbij je toegang krijgt tot àlle online cursussen van de Secret Garden. We bieden ze niet apart aan omdat ze gewoon samenhoren. Het zijn allemaal stukjes en facetten over het leven en samen vormen ze het grote geheel. De cursus waar je het minste van verwacht, heeft misschien wel het grootste kado voor jou in petto!

Je gaat zelf op je eigen tempo aan de slag net als alle andere leden. Als je dat wil kan je dingen delen, je ervaringen uitschrijven of vragen als je ergens mee vastzit.Het leuke aan zo’n groep van gelijkgezinden is dat je je ervaringen kan delen, dat je geïnspireerd wordt door wat anderen weten en vertellen.

Je doet wat aan je trekt. De rest is voor later.


Is de Secret garden iets voor jou?

Deze cursussen zetten je zelf in BEWEGING. Ontwikkel en activeer het innerlijk kompas van jouw leven!  En LEEF op die manier weer één met jouw natuur!

Bij de toelichting van de cursussen kan je kijken of het iets voor jou is!

 


Waarom ik de Secret garden heb opgezet?

Ik heb zelf een diep verlangen om vanuit mijn hectische leven terug te gaan leven volgens de natuurlijke cyclus, volgens mijn natuurlijke ritme, zodat ik op tijd RUST kan vinden, vandaaruit kan HERBRONNEN en met NIEUWE INSPIRATIE terug krachtig verder te gaan in de voor mij juiste en de door mij bewust gekozen richting.

Deze cursussen zijn ontstaan vanuit mijn eigen wens om op een andere manier te gaan leven, waar ik me meer verbonden voel met de natuur, met de natuurlijke cyclussen van de maan, van dag en nacht, van de seizoenen en doorheen de (magische 7) jaren. Verbonden met het grotere geheel. De maan geeft met haar cyclus de vrouwelijke cyclus weer en leert ons veel over wanneer het tijd is om naar buiten te treden en wanneer het tijd is om terug naar binnen bij jezelf te gaan.

Zo wil ik terug gaan leven: ik wil kennis opdoen hierover, stap voor stap,  én het in mijn dagelijkse leven vorm geven. Zodat ik mezelf vrij kan voelen binnen deze natuurlijke cyclus. Zodat ik voel dat ik dichter bij mezelf leef en authentieker mezelf ben in mijn leven. Back on my track!

Door het leven op het ritme van de maan kom je als vrouw helemaal in je vrouwelijke kracht. In deze verschillende cursussen leer je hoe je dit kan aanpakken op verschillende manieren. Elke cursus pakt een onderdeel aan van vrouwelijke kracht, maar het past wonderwel mooi samen in één geheel, als zorg voor je lichaam én ziel.

Dit is voor mezelf net als voor jou een groots levenslang leerproces. Ook ik weet lang niet alles en sta nog maar aan het begin van deze weg. En ik vind het gewoonweg véél leuker om samen deze weg te gaan. Daarom wil ik je graag uitnodigen om  hieraan deel te nemen! Zodat we samen op weg gaan naar een krachtige en juiste vorm van vrouw zijn.


Jouw input is oneindig waardevol!

Bij elke les kan je onderaan je eigen commentaar, vraag, ervaring posten. Hierop kunnen dan weer anderen reageren en zo leren we allemaal ongelooflijk veel bij!  Ik heb wel een ‘code’ opgesteld van hoe we respectvol met onszelf en met anderen kunnen omgaan in wat we schrijven. Dat vind ik heel belangrijk voor een veilig gevoel in deze groep maar het is ook een leerproces in hoe we met anderen omgaan. In respect voor iedereen en alles.

 


FAQs over de Secret Garden

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Dit is een online cursus, waar je aan de slag kan gaan op je eigen tempo. Het is onmogelijk om in te schatten hoe lang je ermee zal bezig zijn omdat het helemaal van jezelf afhangt hoe (intensief) je ermee aan de slag gaat, hoeveel van deze ontwikkelingsweg je al hebt afgelegd en hoe snel je erdoor gaat. Je kiest het dus helemaal zelf hoeveel tijd je eraan besteedt, naar wat je wil en kan.

Is het intensief en moet ik het ganse jaar actief zijn?
Hell no! De online omgeving die ik samenstelde is een mooie samenvatting van alles waar ik het voorbije jaar mee bezig was. Er zit een bepaalde volgorde in en er zal het komende jaar ook nog veel bij komen. Je krijgt toegang om hier zelf van te proeven en het te ervaren. Je hebt echter de vrijheid om jouw eigen tempo hierin te volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursussen?
Zo lang als je wil! Je krijgt na inschrijving toegang tot de lessen via de computer, tablet of smartphone.

Is er mogelijkheid tot feedback of hulp?
Jazeker! Bij elke les kan je je -in alle vrijheid- eigen ervaringen over dat onderwerp delen. Hier kan je ook vragen stellen of ideeën delen.  Daar kunnen alle leden van de Secret Garden hun eigen ervaringen delen. Op die manier groeien we samen en leren we heel erg veel van elkaar.

Wat houdt de omgeving in en hoe verloopt alles?
Je kan het vergelijken met een overzichtelijke en gestructureerde interactieve website met modules waar enkel leden toegang tot krijgen. Er zit een logische structuur in, die licht in je toe op de eerste pagina. Je kan communiceren met mij en met elkaar en vragen stellen. Zo zorgen we voor een fijne en interactieve omgeving. Alles vindt plaats online om het toegankelijk te maken voor iedereen en op elk moment van de dag. Zo blijft het voor iedereen haalbaar! Ik voeg ook richtingaanwijzers toe zodat je snel je weg vindt.

Moet ik onmiddellijk beginnen? En wat met de vakantie?
Eens je toegang krijgt, staan alle modules open. Ik zal zorgen voor wat richtingaanwijzers maar je blijft vrij om jouw eigen ritme te volgen. Ik zal hierin een structuur suggereren maar je bent niet verplicht deze te volgen. Af en toe zal ik ook een cursus ‘begeleiden’, dat houdt in dat we samen door de lessen van die cursus gaan. Ik hou je hiervan op de hoogte per mail. Op vakantie heb je soms net dat ietsje meer tijd om aan de slag te gaan met een bepaalde cursus. Kan leuk zijn!

Is de Secret Garden combineerbaar met gezin en werk?
Absoluut! De Secret Garden zal je leven verrijken en simpeler maken! Je zal er de vruchten van plukken in je dagelijks leven! De Secret Garden geeft je gewoon richting in de school van het leven.

Is de Secret Garden enkel voor vrouwen?
Ja, in feite wel. Dit is een community voor en door VROUWEN. Een soort virtuele (maar werkelijk ook een reële!) vrouwencirkel waar we elk op een laagdrempelige manier – en op ons eigen ritme – contact leren maken met ons eigen vrouw zijn. Het is niet dat mannen hier niet welkom zijn, en het zou zelfs heel fijn zijn als mannen ‘de vrouw’ beter zouden begrijpen vanuit hun natuurlijke cycli. Dus misschien brei ik er eens een stukje aan dat specifiek hierop gericht is. Maar mijn focus gaat nu uit naar vrouwen: zodat zij zich beter in hun vel gaan voelen, zodat ze gaan stralen als nooit tevoren en terug in verbinding met zichzelf staan én met de wereld.


Heb je nog een vraag?  

Stuur me dan een mail en ik probeer die zo goed als ik kan te beantwoorden!Hieronder lees je meer over:

To plant a garden is to believe in tomorrow.

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x